Naše storitve

Specializirana trgovina in servis za flavte

01.

PRODAJA

Široka ponudba prečnih in kljunastih flavt, v vseh cenovnih razredih, iz vseh materialov. Prodajamo Bulgheroni, Burkart, Hammig Philipp, Haynes & Haynes Amadeus, Miyazawa, Muramatsu, Opera, Pearl flutes, Sankyo, Trevor James, Yamaha… 

02.

SERVIS

Čiščenje, vzdrževanje in popravilo vseh vrst flavt, s kvalitetnimi in/ali originalnimi nadomestnimi deli. Uranda popravila Yamaha, Muramatsu, Miyazawa, Trevor James… Strokovno usposobljeni za delo z Straubinger  blazinicami.

03.

IZOBRAŽEVANJE

Želimo si, da bi bilo naše poslanstvo tudi izobraževanje.

Ozaveščanje najmlajših o osnovnem rokovanju in čiščenju instrumenta se nam zdi dobra osnova, na katero lahko kasneje pedagogi pripnejo muzikalne veščine.

Bulgheroni, Burkart, Hammig Philipp, Haynes & Haynes Amadeus, Miyazawa, Muramatsu, Opera, Pearl flutes, Sankyo, Trevor James, Yamaha…

Podrobno o znamkah

Pearl Flutes

Beginner, Intermediate, Advanced

Pearl Musical Instruments je na Japonskem leta 1946 na Japonskem  Katsumi Yanagisawa. Da bi odgovoril na naraščajoče povpraševanje po finih flavtah, je Pearl leta 1968 ustanovil svojo prvo tovarno flavt v Chibi na Japonskem, specializirano za proizvodnjo ročno izdelanih inštrumentov. Leta 1972 so v Pearl Flutes predstavili  prelomno “Enodelno jedrno palico” in kmalu zatem Pearlov edinstven “Pinless mehanizem” To sta vsekakor prvi izrazitejši izboljšavi Boehmovega mehanizma v več kot 100 letih. Leta 1985 je Pearl odprl drugo tovarno flavt na Tajvanu, z nalogo dobave flavt najboljše kakovosti po dostopnejših cenah in razširitve ponudbe izdelkov na študentske flavte. V letu 2018 so ob 50. obletnici so izdelali posebne modele Maesta 14K Gold, Cantabile in Quantz. Poleg flavt, Pearl proizvaja tudi pikolo, alt, bas in kontrabas flavte.

Miyazawa Flutec Mfg

Beginner, Intermediate, Advanced

Miyazawa Flutes je leta 1969 ustanovil Masashi Miyazawa. S svojim ozadjem v oblikovanju in izdelavi profesionalnih flavt je Miyazawa uspešno združil tradicionalno izdelavo z naprednimi tehnologijami, načelo, ki velja še danes. Leta 2005 je Miyazawa predstavila Brögger System™. Brögger System™, ki ga je zasnoval slavni izdelovalec flavt Johan Brögger, ima inovativen mehanizem brez zatičev, ki omogoča natančne prilagoditve in ravnovesje napetosti vzmeti vsake posamezne tipke, kar daje bolj enakomeren občutek za flavtista.

Sankyo

Beginner, Intermediate, Advanced

Podjetje Sankyo so leta 1968 ustanovili Kikuo Hisakura, Hideo Takei in Taichi Oki. Flavte so začeli izdelovati iz strasti v majhni garaži. Ime Sankyo lahko razdelimo na dve japonski besedi: SAN+KYO, kjer SAN pomeni “tri” in KYO pomeni “hibiki” oz. “zvok”. Tako »trije zvoki« predstavljajo tri ustanovitelje in njihovo prizadevanje za bistvo glasbe: nematerialne povezave med obrtnikom, glasbenikom in publiko. Sankyo je znan po svojih projektih, ki dajejo svetu številne inovativne pristope, kot so Dual Headjoint flavta (les in srebro), A-Foot Concert flavta, Wood flavta, flavta s Kingma mehaniko itd.

Wm. S. Haynes Co.

Beginner, Intermediate, Advanced

Podjetje sta leta 1888 v Bostonu ustanovila brata Haynes, George in William. V mladosti sta bila draguljarska vajenca, zato sta imela bogato znanje o kovinah. To njima je dalo priložnost za eksperimentiranje in nadgrajevanje flavt. Leta 1898 je George Haynes izumil postopek izstiskanja oz. Vlečenja tonskih lukenj iz srebra (drawn toneholes). Leta 1916 je podjetje izdelalo svoj prvi cilindrični masivni srebrni pikolo, leta 1917 prvi Ab piccolo in leta 1926 prvi piccolo s stožčasto izvrtino. Leta 1920 je Haynes razvil model varjenih tonskih lukenj (soldered toneholes), ki je hitro postal nov standard v proizvodnji flavt po vsem svetu. Leta 1935 je podjetje Haynes izdelalo prvo ameriško platinasto flavto za vodilnega flavtista tistega časa Georgesa Barrèra.
Leta 2004 je podjetje kupilo podjetje Eastman Music Company, katerega lastnik je nekoč flavtist Ni Qian. Leta 2010 se je podjetje preselilo v nov, najsodobnejši obrat v Actonu v Massachusettsu. S funkcijami, kot so Straubingerjeve blazinice, gladek mehanizem brez zatičev, posebna kaljena jekla in računalniško podprto inženirstvo, flavte Haynes osvežuje s sodobno tehnologijo, hkrati pa ohranja svoje starinske lastnosti in značilen zvok, ki ga flavtisti še vedno obožujejo.

Opera

Beginner, Intermediate, Advanced

Vse skupaj se je začelo že pred več kot 30 leti, z večbarvnimi flavtami, ki so požele izjemen promocijski uspeh. Zadnja leta je projekt OPERA prerasel v željo po stabilni liniji flavt v vseh cenovnih razredih, kjer imamo popolno kontrolo tako nad materialom, kot tudi nad dizajnersko izdelavo.

Yamaha

Beginner, Intermediate, Advanced

Zgodovina Yamahe se je začela, ko je njen ustanovitelj, Torakusu Yamaha, leta 1887 popravil polomljene orgle. Podjetje je najprej začelo proizvajati orgle in kmalu zatem skoraj vse vrste instrumentov. Leta 1966 so izdelali prvo trobento, nekaj let kasneje pa so začeli izdelovati vsa pihala in trobila. Od takrat je Yamaha razvila široko paleto trobil in pihalnih inštrumentov z uporabo najnovejših tehnologij in veščin, izpopolnjenih v preteklih letih. Proizvajajo vsa glasbila družine flavt; pikolo, altovske in bas flavte, srednje in študentske flavte, profesionalne do ročno izdelane zlate, srebrne in lesene flavte.

Muramatsu flavte

Beginner, Intermediate, Advanced

Zgodovina sodobnega izdelovanja flavt na Japonskem se je začela leta 1923 s prvo flavto, ki jo je izdelal pokojni pionir, Koichi Muramatsu, eminentni rokodelec in ustanovitelj Muramatsu Flutes. G. Muramatsu je pogosto rekel: “Vsak rokodelec mora biti tudi flavtist. Brez poznavanja flavte ne moremo odgovoriti na zahteve vsakega flavtista.” Njegova filozofija se je prenesla na današnje obrtnike. To prizadevno preučevanje inštrumenta spodbuja obrtnike Muramatsu, da izdelajo najboljše ročno izdelane flavte. Vsaka flavta, ki nosi ime Muramatsu, je izdelana s skrbnostjo in natančnostjo, ki je znamki Muramatsu prislužila sloves ene najboljših profesionalnih flavt na svetu. Danes Muramatsu po vsem svetu proda več profesionalnih modelov flavt kot kateri koli drug izdelovalec.

Trevor James

Beginner, Intermediate, Advanced

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1979 v Londonu in se ukvarja s servisiranjem in popravilom flavt profesionalnih londonskih glasbenikov. Prva flavta je bila prvotno zasnovana in lansirana leta 1984.